HU / EN

Menő budapesti lakások: amikor egy építész magának tervez

Mintha Újlipótvárosban sétálgatnál, vagy egy hangulatos vidéki kisvárosban, olyan szép, békés, a környezetétől mindenben különböző utca ez kalapossal, retró cukrászdával, hogy ott állsz a közepén, és aki azt állítja, hogy három percre vagy a Blahától, azt felpofozod:

Ez az új kedvenc utcám Budapesten, egyszer visszamegyek nappal is, hátha úgy lelepleződik a csalás, és kiderül, hogy csak valami spéci fényjátéktól ilyen meghitt az utca (egyeztettem a szakértőmmel: nem derül ki).

A lakás az építészcsaládba beleszületett Kajdócsi Eszteré, aki évekkel ezelőtt újította fel ezt a lakást úgy, hogy lényegében a földig rombolt benne mindent:

Hogy néhány évvel később is így tudjon neki örülni a vőlegényével:

Áthelyezte az ajtókat, falakat, szobákat, eltakarta a mérőórákat és körbejárható szekrényrendszert alakított ki a kéménycső körül. A lakás nagyon szellős lett, ajtók csak a bejáraton, a vécén és a fürdőn vannak, na de milyenek:

A földtől plafonig érő falapok fantasztikusan jók, ezek voltak a kedvenceim a lakásban, a fürdőszobára vágott átlátszatlan ablak miatt, amin napközben akadálytalanul hatol át a nappaliból érkező természetes fény, meg kimondottan irigy voltam:

A lakásban van egy rakás jó ötlet, például, hogy mindenhol ugyanaz a fa burkolat köszön vissza:

 

A nappali falából kialakított, spéci burkolatú izé, ami egyben a fényt is szolgáltatja este (nincs csillár):

Vagy a teraszra kialakított, felhajtható kis ülőke-asztal-kombó, ami pont elég egy kétszemélyes reggelihez, de pillanatok alatt eltüntethető, ha nincs rá szükség:

Szerethető, jó arányú lakás ez egy különleges utcában.

A fotókat Gács Tamás készítette.

Cikkek, megjelenések

Karácsony

Karácsony

Mindenkinek meghitt, áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Pro Architectura Díj

Pro Architectura Díj

Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy Újbuda önkormányzata Pro Architectura díjjal jutalmazta Kajdócsi Jenőt a Szurdok utcai társasház tervezői munkájáért.

Év homlokzata 2018 különdíj

Év homlokzata 2018 különdíj

Szurdok utcai társasházunk különdíjat nyert az Év Homlokzata 2018 pályázaton. A szakmai zsűri 65 pályázó közül választotta ki a díjazottakat.